Wat kunt u verwachten van een vroedvrouw

Verloskundige Rotterdam

Wat kunt u verwachten van een vroedvrouw: Tips voor het kiezen van en werken met je verloskundige

Werken met een vroedvrouw is een geweldige ervaring voor de meeste aanstaande ouders. Vroedvrouwen zijn deskundige beroepsbeoefenaars die zich richten op natuurlijke of niet-gemedicineerde zwangerschappen, bevallingen met weinig ingrepen, en ondersteuning na de bevalling. Ze nemen de tijd om hun cliënten te leren kennen en ze luisteren aandachtig naar alle zorgen, wensen en behoeften. Verloskundigen zijn er vanaf de eerste afspraak tot en met de laatste dag thuis uit het ziekenhuis na de bevalling. De volgende tips helpen je te begrijpen wat je kunt verwachten van een verloskundige bij jou in de buurt en wat je tijdens het eerste gesprek ter sprake moet brengen.

Vraag om aanbevelingen

Als je op zoek bent naar een vroedvrouw, vraag dan aan je gynaecoloog, familie en vrienden, of zelfs je huisarts of ze iemand in de buurt kunnen aanraden. Het belangrijkste is dat je op je buikgevoel vertrouwt. Als je het gevoel hebt dat de verloskundige niet bij je past, kun je het beste verder zoeken en iemand anders vinden bij wie je je wel op je gemak voelt. Dit is een heel belangrijke beslissing, dus neem je tijd en zoek iemand bij wie je je goed voelt passen voor jou en je gezin. Een andere optie is om naar de plaatselijke gezondheidsdienst of het districtskantoor te gaan om te zien of ze een lijst hebben met erkende verloskundigen in je omgeving. Het internet is ook een goed hulpmiddel om een verloskundige te vinden. Zorg ervoor dat je op zoek gaat naar vroedvrouwen die gediplomeerd zijn en ruime ervaring hebben op dit gebied.

Onderzoek de achtergrond van de verloskundige.

Het is belangrijk om te weten hoeveel jaar ervaring de verloskundige in het veld heeft. Als ze nog maar een jaar of twee praktiseren, is het misschien niet het beste om voor hen te kiezen. Het American Congress of Obstetricians and Gynecologists raadt aan om een vroedvrouw te kiezen die minstens één jaar ervaring heeft. Vroedvrouwen krijgen geen medische opleiding, wat betekent dat ze niet zijn toegerust om eventuele complicaties die zich tijdens de bevalling kunnen voordoen, op te vangen. Je wilt niet alleen een verloskundige met veel ervaring, je wilt ook zeker weten dat ze een vergunning hebben van je staat. Dit is een goede manier om te bepalen of ze gekwalificeerd zijn om met klanten te werken. Vraag ook of ze gecertificeerd zijn in prenatale en postpartum zorg.

Wat kun je verwachten van een prenataal bezoek bij een vroedvrouw?

Vroedvrouwen zien hun cliënten meestal een keer per maand tijdens hun zwangerschap. Ze nemen een volledige anamnese af, inclusief familiegeschiedenis en eventuele huidige gezondheidsproblemen waar je mee te maken hebt. Verloskundigen controleren ook je bloeddruk, gewicht en algemene gezondheid om te controleren of de zwangerschap verloopt zoals gepland. Vroedvrouwen controleren niet op zwangerschapsdiabetes, wat betekent dat je arts degene zal zijn die op GD zal controleren. Vroedvrouwen maken meestal geen echo’s tijdens de zwangerschap, wat betekent dat je daarvoor naar je OB/GYN gaat. Verloskundigen doen meestal alleen een vingerprik om het HCG-niveau in het bloed te controleren om te zien of je vooruitgang boekt zoals verwacht.

Wat kun je verwachten van een bevalling met een vroedvrouw?

Als je eenmaal aan het bevallen bent, zijn vroedvrouwen er om je te ondersteunen, niet om in te grijpen. Ze zullen alleen voorgeschreven interventies toepassen als dat nodig is. Dit betekent dat je geen pijnstillers, ruggenprik of andere pijnbestrijdingsmiddelen krijgt aangeboden. Verloskundigen geloven in een natuurlijke bevalling, dus gebruiken ze technieken om je te helpen kalm en geconcentreerd te blijven tijdens de bevalling. Enkele van de technieken die een vroedvrouw kan gebruiken om je door het proces heen te helpen zijn – Ademhalingsoefeningen: Concentreer je op een langzame, diepe ademhaling die je helpt te ontspannen. – Positionering: Tijdens de bevalling zal een vroedvrouw je helpen de meest comfortabele houding voor jou en de baby te vinden. – Hydrotherapie: Verloskundigen gebruiken ook warm water om te helpen bij pijnbestrijding. – Afleiding: Door je op iets anders te concentreren, kan het je helpen de pijn te vergeten.

Wat kun je verwachten van postnatale zorg met een verloskundige?

Verloskundigen zien hun cliënten meestal wekelijks gedurende de eerste drie maanden, en daarna één keer per maand. Dit is standaard, maar sommige verloskundigen zien hun cliënten in de eerste drie maanden om de twee weken. Na de bevalling zijn de vroedvrouwen verantwoordelijk voor het controleren van je vooruitgang en om ervoor te zorgen dat je goed geneest. Verloskundigen controleren ook je gewicht, bloeddruk en temperatuur en luisteren naar je zorgen. Prenatale zorg is belangrijk, maar postnatale zorg is net zo belangrijk. Een vroedvrouw zal je ook helpen om een plan op te stellen voor borstvoeding en andere aspecten van het leven na de bevalling. Ze helpen je ook om een gemeenschap van andere moeders te vinden die je kunnen helpen met al je vragen en zorgen.

Voordelen van het werken met een vroedvrouw.

Er zijn zoveel voordelen aan het werken met een vroedvrouw. Enkele van deze zijn: – Lichamelijke voordelen: Vroedvrouwen geloven in een natuurlijke bevalling, wat betekent dat er geen epidurale of andere pijnmedicatie wordt aanbevolen. Veel mensen geven de voorkeur aan deze manier van bevallen omdat het de kans op complicaties, zoals bloedstolsels, na de bevalling verkleint. – Psychologische voordelen: Vroedvrouwen bieden een zeer geruststellende en warme omgeving om je door het proces van bevallen heen te helpen. Ze oordelen niet en bieden je een veilige plek om al je vragen te stellen. – Financiële voordelen: Verloskundigen zijn aanzienlijk minder duur dan een OBGYN. De meeste van hen zijn zelfstandigen en rekenen ongeveer $3.500-$4.500 voor een vaginale bevalling en $2.500-$3.500 voor een keizersnede.

Nadelen van het werken met een vroedvrouw.

Er zijn ook nadelen aan het werken met een vroedvrouw. Deze zijn onder andere: – Spoedeisende hulp: Verloskundigen hebben niet dezelfde soort toegang tot medische apparatuur en specialisten als OBGYNs doen. Dit betekent dat je sneller naar het ziekenhuis moet dan bij een OBGYN. – Ziektekostenverzekering: Verloskundigen worden meestal niet gedekt door de ziektekostenverzekering. Als je zwanger probeert te worden en een ziektekostenverzekering hebt, is het belangrijk om na te gaan of de verloskundige die je overweegt te nemen, door je verzekering wordt gedekt. – Medische opleiding: Vroedvrouwen krijgen niet hetzelfde niveau van medische opleiding als OBGYNs. Dit betekent dat ze mogelijk niet zo goed zijn toegerust om complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling op te vangen.

Kort samengevat…

De sleutel tot het vinden van een verloskundige is ervoor te zorgen dat je vertrouwen hebt in hun vaardigheden, ervaringsniveau en algehele persoonlijkheid. Het is belangrijk om vragen te stellen en onderzoek te doen om de juiste persoon te vinden. Er zijn veel voordelen aan het werken met een vroedvrouw, zoals een meer betaalbare prijs, een niet-gemedicineerde bevallingservaring, en een troostende omgeving. Vroedvrouwen bieden ook psychologische en fysieke voordelen voor zowel de moeder als de baby. Er zijn ook nadelen aan het werken met een vroedvrouw, zoals het niet hebben van hetzelfde niveau van medische opleiding en niet gedekt worden door de ziektekostenverzekering.